Risto: "Den ska innehålla typ: köttfärs, fläsk, morot, selleri" osv...
Stoffe: "Morot och fläsk! Är du galen?" varpå han styrde sin telefon till Wikipedia för att undersöka saken, och det visade sig (givetvis) att jag hade rätt.
Tomas: "Kollade du upp det på Ristos blogg eller?... höhö!"Efter det började skämten om att jag borde starta en matblogg så jag kunde skriva om Bolognese-receptet.
Senare under dagen över ett parti 9-ball fick Mange den brillianta idén att jag skulle kalla min matblogg för "Risto Rants" som förutom att betyda typ "Risto rabblar smörja" också för tankarna till Ristorante. Namnet är nästan för bra för att låta bli.
Min inställning till bloggande har alltid varit typ: "det kan ju vara intressant att läsa en blogg, men jag kan ju inte skriva en blogg, jag har ju inga åsikter om nånting". Men under veckorna sedan "Risto Rants"-idén kläcktes har jag kommit fram till att mat är nånting jag faktiskt har åsikter om (det har vi ju alla), så det skulle ju gå att blogga om. Det skulle t.o.m. vara ganska kul att blogga om.
Så nu börjar den iallafall officiellt; Ristos matblogg "Risto Rants". Den är väldigt anspråkslös och jag räknar inte med några läsare eller att den alls kommer finnas särskilt länge. Om jag känner mig själv rätt kommer den här bloggen ha samma öde som alla andra "spännande projekt" jag startar. Dom brukar dö ganska snabbt p.g.a. brist på antingen tid eller intresse. Men man vet ju aldrig. Om ett år kanse Risto Rants kommer vara första träffen på Google när man söker på "bacon" =)
/ Risto

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar